|
فعالین ستاد مهندس موسوی مسئولیتی خطیر یافته اند. در کنار این مسئولیت مهم، آسیبی جدی نیز این گروه از اصلاح طلبان بوشهری را تهدید می کند و حتا اثراتی منفی نیز بر شیوه فعالیت آنها داشته است. آن طور که محمد دادفر، فعال سیاسی و رابط اصلاح طلبان با مرکز در وبلاگ شخصی اش از بی نتیجه بودن تلاش هایش برای همگرایی اصلاح طلبان بوشهری ... |
مسئولیت بوشهری ها در انتخابات ریاست جمهوری؟
ابوالحسن گنخکی
طبق اعلام رئیس ستاد انتخابات استان حدود 600 هزار نفر از شهروندان استان بوشهر واجد شرایط مشارکت در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری هستند. آنچه از آمار شرکت کنندگان در دوره های گذشته انتخابات ریاست جمهوری مشاهده می شود بالاتر بودن درصد مشارکت بوشهری ها نسبت به نرخ متوسط کشور است. شاخص دیگری که توجه جدی تر به انتخابات ریاست جمهوری در استان را اجتناب ناپذیر می نماید، سبدی است که آرای بوشهری ها در آن قرار می گیرد. به گواه آمار موجود بوشهری ها همواره نگاهی مثبت به کاندیداهای طیف اصلاح طلبی و یا حداقل راست مدرن و به تعبیر امروزی ها طیف اصولگرایان اصلاح طلب داشته اند. طبیعی است نخبگان و فعالیت سیاسی استان با اتکاء به این سابقه مثبت درصدد جلب مشارکت شهروندان برای ریختن آرای خود به سبد کاندیدای طیف اصلاح طلبان باشند. حال از میان دو کاندیدای فعلی اصلاح طلبان، چه شیخ اصلاحات باشد و چه نخست وزیر امام. پس لرزه های سفرهای کروبی و موسوی به استان و استقبال صورت گرفته نشان داد اصلاح طلبان حامی میر حسین موسوی از وزنه سنگین تری در افکار عمومی برخوردارند. البته پیش از سفرها، نظرسنجی های غیر رسمی نیز چنین نشان می داد.
با این اوصاف به نظر می رسد فعالین ستاد مهندس موسوی مسئولیتی خطیر یافته اند. در کنار این مسئولیت مهم، آسیبی جدی نیز این گروه از اصلاح طلبان بوشهری را تهدید می کند و حتا اثراتی منفی نیز بر شیوه فعالیت آنها داشته است. آن طور که محمد دادفر، فعال سیاسی و رابط اصلاح طلبان با مرکز در وبلاگ شخصی اش از بی نتیجه بودن تلاش هایش برای همگرایی اصلاح طلبان بوشهری حامی میر حسین موسوی خبر داد و منجر به تشکیل دو ستاد در مرکز استان شد. اکنون که چنین شده است، شاید با تقسیم برنامه ها و حوزه کاری ستادهای انتخاباتی بتوان همزمان به تقویت دو ستاد کمک کرد و از تداخل برنامه های آنها جلوگیری نمود. مهم تر از این رخدادها، چگونگی برقراری ارتباط با مخاطبین و جلب نظر آنهاست. آنچه واقعیت دارد این است که در حال حاضر مهم ترین کانال دریافت اطلاعات و اخبار انتخاباتی در شهرها و روستاهای استان از طریق رسانه ملی است. مهم تر آنکه نگاه و زاویه فعالیت این رسانه بر همگان روشن است. در این میان اصلاح طلبان علاوه بر سفرهای انتخاباتی مهندس موسوی، از طریق تعداد معدودی روزنامه، سایت ها و وبلاگ های اینترنتی با مخاطبین خود ارتباط برقرار می کنند. سفرهای استانی مهندس موسوی نیز به استان ها کم دامنه است و بیشتر، شهروندان مراکز استان ها و یکی دو شهر بزرگ هر استان قادر به برقراری ارتباط مستقیم با کاندیداهای اصلاح طلبان از جمله مهندس موسوی هستند. علاوه بر آن دامنه انتشار نشریات سراسری و حتا محلی بسیار محدود است. مخاطبین سایت ها و وبلاگ های اینترنتی نیز به تناسب امکانات موجود در استان اندک هستند. جز اینکه اطلاعات و اخبار از طریق صحبت های محاوره ای و کانال های غیر رسمی و شنیداری توزیع می شود. با توجه گستردگی امکانات طیف مقابل اصلاح طلبان و امکانات محدود اصلاح طلبان اتخاذ راهبردی متناسب با شرایط اجتماعی استان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
به نظر می رسد برقراری ارتباط رو در رو و گفتگوی چهره به چهره با شهروندان برای معرفی برنامه های کاندیدای برتر اصلاح طلبان می تواند اطلاعات دقیق تر، شفاف تر و مثبت تری را به مخاطبین بويژه ساکنین روستاها و شهرهای کوچک که در سیطره رسانه ملی و نهادهای مذهبی قرار دارند، برساند. شاید یکی از برنامه های ستادهای انتخاباتی برگزاری مراسم سخنرانی و جلسات پرسش و پاسخ در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان که دارای جمعیتی حدود 35 هزار نفر هستند، باشد. پتانسیل غنی دانشجویان مراکز آموزش عالی شهرستان های استان برای انتقال اطلاعات مناسب به مخاطبین را ناچیز نپنداریم. ششصد هزار رای تعداد کمی نیست. تجربه انتخابات دوره گذشته ریاست جمهوری نشان داد حتا یک رای می تواند سرنوشت ساز باشد. بیائيد هر بوشهری یک ستاد انتخاباتی باشیم برای معرفی برنامه های اصلاح طلبان. بوشهر و بوشهری شایسته پیشرفت است. |